"Familiedrama" in nest van slechtvalken in Schaarbeek

In Schaarbeek zijn medewerkers van het Museum voor Natuurwetenschappen gestoten op wat een drievoudige moord lijkt in een nest van slechtvalken. De moeder, vader en één kuiken werden dood teruggevonden. Volgens het Museum voor Natuurwetenschappen gaat het om "een ongeziene slachting" en wordt er nu verder onderzocht wat er precies is gebeurd.

Tot hun ontsteltenis hebben medewerkers van het Museum voor Natuurwetenschappen deze week een nest slechtvalken teruggevonden waar zich een "familiedrama" heeft voorgedaan. 

Het kadaver van het volwassen slechtvalkmannetje, de hals en een deel van de rug zijn opgegeten
Didier Vangeluwe

De medewerkers vermoeden dat de moeder en vader vergiftigd zijn en dat de twee slechtvalkjongen om te overleven hun broer of zus hebben opgegeten en daarna hun vader. Het lichaam van het volwassen vrouwtje was nog intact.

"Het is nog te vroeg om te zeggen wat er precies is gebeurd", schrijft één van de medewerkers in een blog. "Röntgenfoto's van de kadavers tonen geen kogels die erop zouden wijzen dat ze neergeschoten zijn. Vergiftiging is daarom het meest waarschijnlijk. De kadavers zijn nu bevroren voor autopsie en ecotoxicologische analyses."

De twee weesvalkjes zijn intussen ondergebracht in twee andere slechtvalknesten in Brussel.

Het kadaver van het volwassen slechtvalkvrouwtje

Meest gelezen