Gemeente Schelle betrapt sluikstorters met mobiele camera

In Schelle wordt vanaf nu een mobiele camera gebruikt om sluikstorters te betrappen. Wie gepakt wordt, kan een boete van 350 euro krijgen.

“Het is ergerlijk dat mensen vuil op straat achterlaten”, zegt Rob Mennes, burgemeester van Schelle. “Ook al gaat het maar om één blikje, het ontsiert de omgeving. Je doet dit niet. Het getuigt van weinig respect. Wat ons nog het meeste stoort, is het feit dat afval terug kan gebruikt worden als je het recycleert. Het is heel ergerlijk en zielig als je dat gewoon op straat gooit.”

Zelfs wie een sigarettenpeuk op de grond gooit, kan een boete krijgen. Je kan vanaf nu al een boete krijgen, want de gemeente Schelle gaat geen sensibiliseringsactie voeren. “Sensibiliseren is zacht en lieflijk, maar ik kan me niet inbeelden dat er nog niemand in dit land gehoord heeft dat je zwerfvuil niet op straat achterlaat”, gaat burgemeester Mennes verder. “Je kon trouwens al in Schelle een GAS-boete krijgen als je sluikstort, maar dat was te weinig systematisch. We moeten dit harder aanpakken.”

Het gemeentebestuur heeft één mobiele camera gekocht. Ze willen er ook nog een tweede aanschaffen.

Meest gelezen