Gevonden beenderen in Zellik zijn menselijke resten van jongvolwassene

De beenderen die vorige week ontdekt zijn in Zellik bij Asse zijn wel degelijk menselijke resten. Dat heeft het parket van Halle-Vilvoorde bevestigd na een onderzoek door een wetsdokter. 

De resten werden een week geleden gevonden door een wandelaar die langs de Hortensialaan de beenderen in een plastic zak vond. Volgens het eerste onderzoek gaat het om beenderen van een jongvolwassene. Die zou al enkele tientallen jaren geleden overleden zijn. Hoe de persoon gestorven is, is niet duidelijk.

Onderzoek wordt voortgezet 

Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde: "De eerste vaststelling zou zijn dat het een schedel is van een jongvolwassene die tientallen jaren geleden overleden is. Het exacte tijdstip van overlijden is moeilijk te achterhalen. De doodsoorzaak en identiteit van de persoon zijn nog niet gekend, maar er zijn geen aanwijzingen van een gewelddadig overlijden. Het onderzoek wordt nu voortgezet en we proberen de persoon te identificeren, maar dat gaat moeilijk zijn aangezien het om zulke oude feiten gaat."
 

Meest gelezen