"Ik heb al veel zotte dingen meegemaakt, maar zoiets zots? Nee, dat niet!"

Ze waren nog maar enkele minuten verwijderd van het ziekenhuis in Henderson, in de Amerikaanse staat Nevada, toch kon Rudia Napier niet anders dan luidkeels roepen: "De baby komt eruit! De baby komt er nu uit!" Tot grote consternatie van vader Michael en de 2 dochters die op de achterbank zaten. De enige die in de hele situatie leek kalm te blijven, was de 10-jarige zoon Jayden die de bevalling filmde. Want baby Jolee kondigde zich duidelijk veel vroeger aan dan gepland. Het filmpje werd intussen meer dan 10 miljoen keer bekeken op Facebook.

De baby was voorzien om op 9 juni ter wereld te komen, maar besliste dus om zich al een week geleden te tonen. Het meisje kon zelfs niet wachten tot het gezin in het ziekenhuis arriveerde:

De kersverse ouders gaven op nieuwswebsite Inside Edition en de plaatselijke nieuwszender KTNV meer uitleg over deze opmerkelijke bevalling.

Michael Addison : "Het enige waaraan ik dacht was: “Nu moet je bewijzen dat je een echte man bent!” Want al bij al zat de schrik er bij mij goed in. Ik omschrijf de situatie het liefst als 'een prachtige nachtmerrie'."

"Ik had pas achteraf door dat Jayden alles op film vastgelegd had. Nadat Rudia het filmpje op Facebook gepubliceerd had, werd dat plots erg veel bekeken. We hadden zoiets van: "Wat hebben wij allemaal klaargespeeld?""

Rudia Napier: "Je mag wel zeggen dat het een ervaring was, de meest angstaanjagende en tegelijk beste ervaring die ik ooit meegemaakt heb. Je mag van me aannemen dat ik al een en ander gedaan heb in een auto, maar bevallen terwijl mijn 3 kinderen toekeken, nee, dat nog niet."

"Iets dergelijks had ik nog nooit meegemaakt in mijn leven. En je mag van me aannemen dat ik al veel zotte dingen gedaan heb", besloot de vrouw alvast op KVVU-TV. Moeder en baby zijn intussen terug thuis en zijn beiden in goede gezondheid.

Meest gelezen