Studenten kunnen gaan blokken in Leuvense Museum M

Sinds deze week kunnen studenten in Leuven gaan blokken in Museum M. Met de examens in aantocht is in Leuven namelijk de blokperiode begonnen. Studenten zoeken dan alsmaar vaker locaties op waar ze samen kunnen studeren en de universiteit stelt daarvoor onder meer verschillende bibliotheken beschikbaar. Maar sinds deze week kan je dus ook gaan blokken in Museum M.

Het museum heeft een grote open ruimte ingericht met plaats voor 60 studenten. En dat wordt door de studenten gesmaakt. "In de bibliotheek waar ik meestal studeer, was geen plaats meer. Maar het bevalt me hier uitstekend. Ik weet niet waarom, maar hier heb ik opvallend minder stress dan in de bibiliotheek", vertelt Rozerin Comak, studente Office Management.

Drama en yoga

Het museum heeft er alles aan gedaan om het de studenten aangenaam te maken. Er is fris water, de ruimte heeft een aangename temperatuur en er zijn ook plantjes om de lucht gezond te houden. Daarnaast organiseert Museum M ook culturele pauzes. Dat kan gaan van korte drama-oefeningen tot yoga of bezoeken aan de collectie. De combinatie is ideaal voor architectuur-student Daan Vanbrabant: "Het is goed om eens in een andere omgeving te zitten. De ruimte is aangenaam en tijdens de pauze loop je hier gewoon door het museum, het geeft rust en afwisseling".

Meest gelezen