Mechelen zoekt tuinen om bomen te planten

Mechelen heeft een nieuw plan voorgesteld om meer groen in de stad te krijgen: "Boom zoekt grond". De stad wil massaal veel bomen planten en roept hiervoor de Mechelaars op. Heb je een stuk grond, een tuin of een wei, dan kan je je online aanmelden om een fruit- of loofboom te planten.

De stad regelt voor een mooi prijsje de aankoop van de bomen, maar als inwoners moet je ze wel zelf planten. Ook neemt de stad in sommige gevallen zelfs het volledige kostenplaatje op zich, vertelt schepen van Natuur- en Groenontwikkeling Patrick Princen. "Als je een boom voor in je voortuin bestelt, dan krijg je er van de stad een extra boom gratis bij. Als je de boom op een stuk grond zet dat je publiek toegankelijk wil maken, dan betalen we hem zelfs volledig." 

Groen in de stad

Mechelen wil een groenere stad worden. "De bomen zijn zeer belangrijk voor onze luchtkwaliteit en voor de vergroening in het centrum. Je kan er ook onder rusten en ze zorgen voor de nodige verkoeling. De bomen zijn ook belangrijk voor de dieren, insecten en de biodiversiteit. Het is heel belangrijk dat we de stad daarbij betrekken", aldus Princen.  

Wil je zelf graag een boom in je tuin? Meld je dan aan via de website van de stad Mechelen voor het project 'Boom zoekt Grond'.   
 

Meest gelezen