Op vakantie? Geen nood, vakantietoezicht houdt uw huis veilig

De politie van het Meetjesland gaat vakantiegangers nog beter op de hoogte houden van het vakantietoezicht als mensen op reis zijn. Agenten gaan dan op regelmatige basis langs bij de huizen van de vakantiegangers.

Wie op reis gaat, kan de politie vragen om geregeld eens langs te gaan bij zijn huis om te kijken of alles nog in orde is. Na zo'n controle zal de politie van het Meetjesland voortaan onmiddellijk een e-mail sturen naar de vakantiegangers.

Digitaal bericht

Vroeger vulden de ploegen een document in dat ze in de brievenbus van de mensen staken, maar nu gebeurt alles digitaal. "De ploegen die op de baan zijn krijgen een tablet mee", legt Angelique Van De Fontaine van de politiezone Meetjesland Centrum uit. "Zij kunnen zo een rechtstreekse mail sturen naar de mensen die op vakantie zijn.  We merken dat de mensen daar zeer tevreden over zijn, want af en toe krijgen we een bedankingsmailtje dat ze met een gerust hart op reis waren, omdat ze updates kregen over de situatie thuis."

Als er een probleem is, waarschuwt de politie een van de contactpersonen die de vakantiegangers hebben doorgegeven. 

kasto80

Meest gelezen