Videospeler inladen...

Spaanse tijgers aangekomen in Natuurhulpcentrum in Oudsbergen

Vrijdagochtend zijn in het Natuurhulpcentrum twee Spaanse tijgers aangekomen. Ze zijn afkomstig van een zoo in Andalusië die enkele maanden geleden dichtging door geldgebrek.

"De tijgers zijn twee dagen onderweg geweest", vertelt Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum. "Het zijn oude dieren, meer dan twintig jaar oud. En het wijfje is zo goed als blind. Dus het gaat moeilijk worden om voor deze dieren een nieuwe thuis te vinden."

Quarantaine

Om er zeker van te zijn dat de tijgers gezond zijn, worden ze een tijdje in quarantaine geplaatst. "We hebben ook maar met veel moeite een plekje voor hen kunnen vrijmaken. Want het is momenteel erg druk in het Natuurhulpcentrum door de vele jonge dieren die we in deze tijd van het jaar opvangen. Maar later krijgen de tijgers zeker een groter buitenverblijf." 

Schrijnende situatie

De dieren zijn afkomstig van een zoo in Andalusië, in het zuiden van Spanje. "Er was geen geld meer om de zoo open te houden en toen zijn alle verzorgers en dierenartsen vertrokken. De gemeente heeft de goede dieren verkocht. Een plaatselijke dierenrechtenorganisatie heeft zich dan over de achtergelaten sukkelaars ontfermd en hebben ons dan gevraagd om de tijgers op te vangen."

De vrouwtjestijger in het Natuurhulpcentrum De twee tijgers komen aan in Oudsbergen in een dierencontainer

Bekijk de reportage uit "Karrewiet" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen