Videospeler inladen...

Volop zon en tot 30 graden: dit weekend wordt het hoogzomer

De zon trekt alle registers open dit weekend. Vandaag stijgt het kwik tot 27 graden, morgen zelfs tot 30 graden, beloven de voorspellingen van het KMI. Het is volop genieten, want na het weekend wordt het wat minder warm.

Vandaag is het zonnig met soms enkele hoge wolken. De maxima schommelen tussen 22 graden op de Hoge Venen en aan de kust en tot 26 of 27 graden in de Kempen. De wind is meestal zwak uit zuidwest, draaiend naar zuid. Aan zee steekt een zeebries op.

Vanavond en vannacht is het helder tot licht bewolkt. Het wordt een zachte nacht met minima van 13 graden op de Ardense hoogten tot 17 graden in het westen van het land. De zuidenwind is zwak tijdens de avond en wordt zwak tot matig tijdens de nacht.

Zondag wordt het zonnig met soms hoge wolkensluiers. Op het einde van de dag is er een kleine kans op een (onweers)bui over het westen van het land. Het wordt warm met maxima tussen 25 graden in de Hoge Venen en lokaal 30 graden in de Kempen. Er staat een matige zuidenwind die over het westen ruimt naar het westen waardoor het in de loop van de namiddag afkoelt aan zee.

Waar kan je gaan zwemmen?

Hoogzomer en een verlengd weekend voor veel mensen, ideaal om te verpozen aan het zwembad. De recreatieparken en provinciedomeinen maken zich alvast klaar.

Onder meer in de Halve Maan in Diest en aan het Zilvermeer in Mol kan je gaan zwemmen. In de Nekker in Mechelen worden extra redders ingezet. En het provinciaal domein in Kessel-Lo en het Netepark in Herentals openen voor het eerst dit seizoen hun buitenzwembad.

Waterpret in het openluchtzwembad in Kessel-Lo

Videospeler inladen...

Na het weekend neemt de hoogzomer een break. Maandag is er vooral in het oosten kans op regen en (onweers)buien. Elders zijn er soms opklaringen en is het veelal droog. Het is koeler met maxima rond 20 graden, al kan het in de Kempen nog 24 graden worden. Dinsdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt en vergroot in de loop van de dag de kans op buien, met maxima rond 23 graden. Woensdag en donderdag is er opnieuw kans op regen en buien, vooral na de middag. Het wordt 18 tot 19 graden. De vooruitzichten zijn wel onzeker.

Bekijk hier het meest recente weerbericht:

Videospeler inladen...

Dominique De Graaf: "Aan de kust wordt een topweekend met 350.000 bezoekers verwacht"

Videospeler inladen...

Meest gelezen