Al 79 gewonden na explosies in Russische wapenfabriek

In de Russische stad Dzerzjinsk zijn zeker 79 gewonden gevallen bij verschillende ontploffingen in de explosievenwapenfabriek Kristall. Dat heeft het Russische ministerie van Volksgezondheid gemeld.

Volgens het ministerie zijn 38 werknemers van het bedrijf en 41 lokale inwoners behandeld na de ontploffing. Vijftien mensen zouden ernstig verwond zijn.

Op de werkvloer van de Kristall-fabriek deden zich zaterdag twee explosies voor, vermoedelijk van munitie. Door ontploffingen braken ramen in ongeveer 180 gebouwen in de buurt van de fabriek, heeft het staatspersbureau Tass gemeld. Nieuwe explosies worden niet verwacht.

Het wetenschappelijk instituut Kristall werd opgericht in Sovjettijden, en is een van de grote Russische ontwikkelaars van explosieventechnologie voor militair en civiel gebruik. De fabriek maakt deel uit van Rostec, het Russisch staatsbedrijf dat getroffen is door Westerse sancties omwille van het Russische beleid ten aanzien van Oekraïne.

Meest gelezen