Beweging.net geeft hoop op Arco-regeling niet op: "Regering zal wel standpunt moeten innemen"

Peter Wouters van Beweging.net, de christelijke werknemersvereniging, vindt dat de volgende regering een duidelijk standpunt moet innemen over Arco. Je kan dat dossier niet zomaar wegmoffelen, redeneert hij. "Als er een oplossing komt, moet die ook uitgevoerd worden," benadrukt Wouters, om niet hetzelfde scenario te krijgen als tijdens de vorige legislatuur.  

Beweging.net-voorzitter Peter Wouters betreurt dat de vorige federale regering het regeerakkoord in verband met Arco niet heeft uitgevoerd: er was beloofd de gedupeerden terug te betalen, maar dat is niet gebeurd. "Het is doodjammer en een enorme frustratie voor alle aandeelhouders", zegt hij daarover in "De markt". 

Arco was een coöperatieve binnen de christelijke zuil (het vroegere ACW, nu Beweging.net) die tijdens de financiële crisis in 2008 over de kop ging waardoor ruim 800.000 coöperanten hun spaargeld kwijt waren. 

De volgende regering zal wel een standpunt moeten innemen. Het is niet zo dat het dossier nu ineens weg is

Wouters blijft hopen dat de kwestie alsnog opgelost raakt, en dat de aandeelhouders hun geld nog kunnen terugkrijgen: "De volgende regering zal wel een standpunt moeten innemen. Het is niet omdat het niet in het regeerakkoord zou staan dat het dossier weg is. Er lopen ook nog juridische procedures."

Politici hebben in het verleden de bal teruggekaatst naar Beweging.net: kunnen zij zelf de zaak oplossen? "We hebben nog altijd de goede wil om bij te dragen aan een oplossing, maar het moet dan een oplossing zijn die ook uitgevoerd wordt door de regering, en niet enkel in het regeerakkoord raakt," zegt Wouters, die denkt dat de kwestie nog altijd zwaar genoeg kan wegen: "De beloftes aan de aandeelhouders na 2008 zijn belangrijk genoeg om te overwegen om de kwestie opnieuw in een regeerakkoord of in een afspraak te gieten."  

Bekijk hier het volledige fragment uit "De markt":

Videospeler inladen...

Meest gelezen