Elton John & zijn partner David Furnish

Elton John veroordeelt censuur van film "Rocketman" in Rusland

De Britse popster Elton John heeft de Russische censuur van de film "Rocketman" veroordeeld. De film vertelt het levensverhaal van Elton John. In de Russische versie van de film zijn de homoseksuele passages eruit geknipt."Het is een trieste weerspiegeling van de verdeelde wereld waarin we nog steeds leven en hoe die nog altijd op een wrede manier liefde tussen twee mensen niet kan aanvaarden", klinkt het.

Elton John zegt dat hij niet op de hoogte was dat de film in Rusland zou aangepast worden. "Paramount Pictures waren moedige en dappere partners. Ze lieten ons toe een film te maken die een getrouwe weergave is van Eltons buitengewone leven, met alle gebreken", schrijft hij in een officiële mededeling.

"Wij geloven in bruggen bouwen en open dialoog, en zullen ons blijven inspannen om de barrières te slopen tot de stemmen van alle mensen in de wereld even luid klinken."

Niet alleen de homoseksuele passages werden geschrapt, ook die waarin drugs voorkomen. In Rusland is het bij wet verboden om "niet-traditionele seksuele relaties" of druggebruik goed te keuren. De staatsomroep heeft bevestigd dat enkele scènes uit de film geschrapt zijn om aan de wetgeving te voldoen, het Russische ministerie van Cultuur ontkende echter hun betrokkenheid bij de censuur.

Deze mededeling plaatste Elton John op Twitter:

Meest gelezen