WikimediaCommons/EdZa

Huis van Tony Soprano staat te koop, vraagprijs: 3,4 miljoen dollar

Het huis van maffiabaas Tony Soprano en zijn familie in New Jersey (VS) staat te koop. Tenminste, het huis dat in de populaire tv-reeks "The Sopranos" het toneel was van de perikelen die Tony Soprano en zijn gezin moesten doorstaan. De uiteindelijke koper zal wel diep in de buidel moeten tasten. "Je kan geen getal plakken op de intrinsieke waarde van dit huis", zegt de huidige eigenaar.

"The Sopranos" is een Amerikaanse dramareeks over de maffia in New Jersey, meer bepaald over maffiabaas Tony Soprano en zijn familie. Niet alleen het gewelddadige maffiamilieu, maar ook familie- en liefdesperikelen spelen een grote rol. De serie liep zes seizoenen lang, van 1999 tot 2007, en was enorm populair. Het betekende een boost voor de Amerikaanse zender HBO, die later ook uitpakte met "Curb Your Enthusiasm", "Game of Thrones" and "The Wire".

Fans van Tony Soprano krijgen nu de kans om het huis te kopen waar heel wat scènes opgenomen zijn. Eigenaars Victor en Patti Recchia hebben hun riante eigendom in North Caldwell, in New Jersey, te koop gezet. Gelegen op een domein van ongeveer 60 are omvat het de villa zelf met onder meer vier slaapkamers en vier badkamers, twee garages met telkens plaats voor twee wagens, en een losstaand gastenhuis met één slaapkamer.

De uiteindelijke koper zal wel diep in de buidel moeten tasten. Het koppel vraagt namelijk 3,4 miljoen dollar, omgerekend iets meer dan 3 miljoen euro. Volgens vastgoedwebsite Zillow een ambitieuze vraagprijs, huizen in de buurt worden doorgaans verkocht voor 1,5 tot 2 miljoen dollar. "Maar het gaat over meer dan steen en mortel alleen", zegt eigenaar Victor Recchia in The New York Times. "Je kan geen getal plakken op de intrinsieke waarde van dit huis."

De begingeneriek van "The Sopranos" toont Tony Soprano die vanuit de stad naar zijn riante huis rijdt:

Alleen bieden via mail

De villa dook meermaals op in "The Sopranos". Volgens The New York Times werden er 30 tot 50 keer opnames gemaakt, in aanwezigheid van de cast. De pilootaflevering uit 2007 werd er bijvoorbeeld gefilmd. En al week de crew voor binnenopnames uit naar een nagebouwde replica in een studio, er werden in de loop der jaren nog geregeld scènes opgenomen.     

Het huis is sinds "The Sopranos" een officieuze toeristische trekpleister. Het heeft zelfs een eigen Facebookpagina waar trotse fans foto's posten van zichzelf bij het huis. Toen James Gandolfini, die de rol van Tony Soprano vertolkte, in 2013 overleed, legden rouwende fans er bloemen en memorabilia neer.

Victor en Patti Recchia willen niet samenwerken met een vastgoedmakelaar voor de verkoop. Het koppel vraagt geïnteresseerden om tegen 21 juni een bod te doen, en de nodige bewijzen van financiële middelen voor te leggen, via e-mail (sopranoshouseforsale@gmail.com). Ze verwachten een hele hoop e-mails, maar volgens hen is dit de beste manier om een huis van dit cachet aan de man te brengen.

Meest gelezen