AFP or licensors

Meer dan dertig migranten gewond bij brand in opvangcentrum in Bosnië

Bij een brand in een opvangcentrum voor migranten zijn in Bosnië zeker 32 mensen gewond geraakt. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken meegedeeld. Minstens een van de migranten is er ernstig aan toe maar zijn toestand is wel stabiel. Er zijn geen dodelijke slachtoffers.

Er leefden in totaal zo’n 500 mensen in het opvangcentrum in Velika Kladusa, aan de grens met Kroatië. Op videobeelden is te zien dat er dikke zwarte rook komt uit het gebouw en dat mensen via het raam proberen te ontsnappen.

De 32 gewonde migranten hebben brandwonden of (been)breuken opgelopen, of hebben rook ingeademd, zo meldt een arts van het ziekenhuis van Bihac. Er worden tien mensen in het ziekenhuis gehouden, maar niemand verkeert in levensgevaar. Het meest ernstige slachtoffer bevindt zich in stabiele toestand, zo meldt de lokale nieuwssite Klix.ba.

(Lees verder onder foto)

AFP or licensors

De brandweer heeft het vuur geblust en de politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand, die slechts een deel van het gebouw heeft getroffen. Volgens Klix is het vuur wellicht ontstaan door een defect aan een draagbare kookplaat.

In de regio van Bihac, in het noordwesten van Bosnië, bevinden zich naar schatting vele duizenden migranten die wachten op een gelegenheid om de grens met EU-land Kroatië over te steken.

AFP or licensors

Meest gelezen