Videospeler inladen...

Delfine Persoon voor de boksmatch van haar leven: "We eten rijst met kip en appelmoes, maar ze kennen dat hier niet"

In New York telt Delfine Persoon de uren af naar de kamp van haar leven. Deze nacht neemt ze het in het legendarische Madison Square Garden in New York op tegen de Ierse superster en ex-olympisch kampioene Katie Taylor. Wie wint, grijpt de wereldtitels bij de vier belangrijkste boksbonden en is dus de wereldkampioen bij de lichtgewichten. Amerikacorrespondent Björn Soenens volgt haar tijdens de laatste voorbereidingen.

De ochtend voor de kamp mogen we mee aanschuiven aan de ontbijttafel. Er staat muesli op het menu. "Je vindt hier zo veel spek, maar dat is wat zwaar voor de kamp vanavond, dus ik houd het bij muesli", zegt Persoon.

De voorbereiding in New York loopt niet van een leien dakje. Persoon moest gisteren nog haar inspanningsastma bewijzen bij een longarts, er waren extra bloedtesten en ze moest ook halsoverkop van hotel veranderen.

"Ik denk dat de concurrentie 100 procent zeker was dat ze ons zou verslaan", legt Persoon uit. "Maar toen ze ons team zagen, zijn ze wat beginnen te twijfelen denk ik. Vandaar wellicht die pesterijen. Daar heb ik het nu wel mee gehad. Nu wil ik weer tot rust kunnen komen."

Persoon is naar eigen zeggen "kalm maar ongeduldig". "Ik ben blij dat we er bijna aan kunnen beginnen. Ik wil de dingen die ons hier zijn overkomen nu omzetten in positieve energie. Ik geloof alleszins in mijn kansen", is Persoon zelfzeker.

Waarom rijst? Die is wat "stoppiger" voor de darmen

Het laatste ritueel is voor het avondmaal. "Ik eet altijd kip met rijst en appelmoes voor een kamp, maar ze kennen dat hier niet. We hebben een restaurant gevonden waar ze het willen serveren. Ze hebben het eerst uitgetest, grappig om te zien. Waarom rijst? Die is wat "stoppiger" voor de darmen, want de stress brengt toch iets teweeg."

De kamp vindt rond 2.30 uur plaats, Belgische tijd. Sporza zendt morgen om 10 uur de kamp in uitgesteld relais uit.

Bekijk de reportage van Björn Soenens in "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen