Videospeler inladen...

Schutter doodt twaalf mensen in overheidsgebouw in Virginia, het gaat om ontevreden werknemer

Een man heeft gisteren zeker twaalf mensen gedood en verschillende anderen verwond tijdens een schietpartij in de Amerikaanse stad Virginia Beach, in het zuidoosten van Virginia. De schutter kwam zelf ook om, laat de politie weten.

De schietpartij brak iets na 16 uur lokale tijd uit in een overheidsgebouw in Virginia Beach. Het zou gaan om een ontevreden medewerker die het gebouw binnengeraakt is met een handgeweer. Hij begon in het wilde weg te schieten en kon doordringen tot de drie verdiepingen van het gebouw. 

Elf mensen kwamen ter plekke om en een ander slachtoffer bezweek onderweg naar het ziekenhuis. Vier gewonden zijn opgenomen in het ziekenhuis, aldus de lokale politie.

Het kwam tot een langdurig vuurgevecht met vier politieagenten in het gebouw, waarbij één politieagent gewond raakte. Uiteindelijk kwam de dader zelf om het leven door politiekogels.

"Dit is de verschrikkelijkste dag in de geschiedenis van Virginia Beach", verklaarde burgemeester Bobby Dwyer. "De betrokkenen zijn onze vrienden, collega's en buren."

De politie weet wie de dader is, maar pas als alle slachtoffers zijn geïdentificeerd en de families zijn ingelicht, zal zijn identiteit vrijgegeven worden. Voorlopig is enkel bekend dat het om een werknemer gaat die al lang bij de gemeente Virginia Beach werkte en die ontevreden was. Volgens cijfers van de website Gun Violence Archive was dit de 150e massaschietpartij dit jaar in de VS.

Bekijk hieronder beelden uit Virginia Beach:

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen