AAP Image

Sydney kreunt onder watertekort: voor eerst in 10 jaar opnieuw strenge regels voor watergebruik in Sydney

Vanaf vandaag moeten de inwoners van de Australische stad Sydney extra zuinig zijn met water. Dat is geleden van 2009. De hele provincie New South Wales kampt met aanhoudende droogte.  

In een eerste fase mogen de inwoners van Sydney en omgeving overdag hun tuin niet langer besproeien of hun auto wassen met een tuinslang. Alle sproeiers moeten een spaarkop hebben. Wie een overtreding begaat riskeert een boete van 140 euro, voor bedrijven loopt dat op tot meer dan het dubbele. 

De aanleiding voor de maatregelen is de aanhoudende droogte in de provincie New South Wales. Het afgelopen jaar heeft het nauwelijks geregend. Daardoor staat het niveau in de waterreservoirs bijzonder laag.  Ook voor de komende wintermaanden wordt weinig regen verwacht.

Meest gelezen