(archieffoto)

KMI waarschuwt voor onweer vanaf morgenmiddag

Op verschillende plaatsen in België worden vanaf morgenmiddag hevige onweersbuien verwacht. Dat meldt het KMI. Gisteren was het nog ontzettend warm met een temperatuur van 29,5 graden in Ukkel, net niet genoeg om officieel van een tropische dag te kunnen spreken.

Na een zomerse dag gisteren, krijgen we morgen heel ander weer. Het KMI waarschuwt dat het vanaf morgenmiddag op verschillende plaatsen in België hevig kan onweren.

Er is kans op lokale wateroverlast, hagel en hevige windstoten. Het KMI kondigt daarom code geel af in alle provincies. De waarschuwing geldt van morgennamiddag 14 uur tot woensdagochtend 3 uur.

Gisteren was het op meerdere plaatsen in België nog flirten met de 30 graden. Maar in het centrale referentiepunt in Ukkel werd die 30 graden Celsius, de drempel die nodig is om officieel van een tropische dag te kunnen spreken, uiteindelijk net niet gehaald. In de namiddag bleef het kwik er iets voor 16 uur steken op 29,5 graden. Net op dat moment kwam er wat lichte bewolking binnendrijven.

In Kleine Brogel werd daarentegen 30,7 graden genoteerd. Nederland beleefde intussen wél officieel zijn eerste tropische dag van het jaar.

Meest gelezen