Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Neymar beschuldigd van verkrachting, maar hij ontkent: "Poging tot afpersing"

De Braziliaanse stervoetballer Neymar (27) wordt beschuldigd van verkrachting. Een vrouw zegt dat ze door de speler van Paris Saint-Germain aangerand is in Parijs. Neymar ontkent de beschuldingen. Volgens zijn zaakwaarnemers is er sprake van een poging tot afpersing.

De Braziliaanse krant O Globo kon de aangifte inkijken die de vrouw heeft ingediend bij het gerecht in de stad São Paolo. De feiten zouden zich vorige maand afgespeeld hebben.

De vrouw zou via Instagram in contact gekomen zijn met Neymar. Een assistent zou voor haar een vliegtuigticket naar Parijs geregeld hebben. Daar zou ze hebben ingecheckt in een hotel niet ver van de Arc de Triomphe. Volgens de vrouw kwam Neymar dronken aan bij haar hotelkamer. De voetballer zou agressief geworden zijn en haar gedwongen hebben tot seks.

De vrouw ging twee dagen later terug naar Brazilië en deed daar aangifte. Ze was volgens de aangifte te aangeslagen en te bang om dat in een ander land te doen.

Op de website van Neymar is intussen een officiële reactie van zijn zaakwaarnemers verschenen. Volgens hen klopt er niets van de beschuldigingen en is er sprake van een poging tot afpersing. De bewijzen zullen worden overhandigd aan de politie, zo luidt het. Neymar zelf postte op Instagram een filmpje waarin hij een gelijkaardige boodschap herhaalt.

Neymar bereidt zich momenteel met het Braziliaanse elftal voor op de Copa America in eigen land. Een paar weken geleden werd hij geschorst omdat hij een toeschouwer had geslagen na de verloren Franse bekerfinale. In Europa werd hij ook geschorst, omdat hij de scheidsrechters had beledigd na de uitschakeling van PSG in de Champions League.

Bekijk het filmpje van Neymar:
(Portugees, zonder ondertiteling)

Videospeler inladen...

Meest gelezen