Copyright 2017 Jeff Hitchcock, Some Rights Reserved

Nog meer problemen met Boeing 737 MAX: toestellen bevatten mogelijk onderdelen met fabricagefouten

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft een nieuw probleem aan het licht gebracht bij een aantal Boeingtoestellen van het type Boeing 737 MAX en een ouder type uit de 737-serie. 

De toestellen kunnen volgens een mededeling van de FAA onderdelen bevatten die moeten worden vervangen omdat ze fabricagefouten hebben. Het gaat om beweegbare panelen aan de voorkant van vleugels die tijdens opstijgen en landen opwaartse druk kunnen geven. Het uitvallen van die onderdelen leidt niet tot verlies van het toestel, maar er kan tijdens een vlucht wel schade ontstaan. De FAA legt Boeing op om binnen tien dagen de gebrekkige onderdelen op te sporen en te vervangen.

Boeing zegt in een reactie dat het bedrijf bij twintig 737 MAX-toestellen heeft vastgesteld dat ze hoogstwaarschijnlijk de gebrekkige onderdelen hebben en dat nog eens 159 toestellen hierop gecontroleerd worden. Bij 21 toestellen van het type 737 NG zou het probleem zich kunnen voordoen, bij 112 toestellen wordt er nog naar gekeken. Het type NG is de derde generatie 737, die in 1997 in productie kwam.

De 737 MAX is het toestel dat in maart wereldwijd aan de grond werd gezet na twee grote ongevallen met in totaal 346 doden. Boeing werkt nog aan een software-update om toestemming te verkrijgen weer te gaan vliegen met de 737 MAX.

Meest gelezen