Beerschot verkoopt meer abonnementen na nieuws over promotie

De verkoop van abonnementen van voetbalclub Beerschot is flink gestegen, nu duidelijk is dat wél Beerschot en niet KV Mechelen volgend jaar opnieuw in eerste klasse A mag spelen. Dat zegt de club zelf aan Radio 2 Antwerpen. 

Dit weekend oordeelde de Geschillencommissie van de Voetbalbond dat KV Mechelen moet degraderen, een veroordeling voor competitievervalsting. Daarmee zou het niet KV Mechelen zijn dat opnieuw naar eerste klasse A gaat, maar wel Beerschot. 

"Onze abonnementenverkoop liep al ongelofelijk goed en is dit weekend nog gestegen," vertelt Walter Damen, ondervoorzitter van Beerschot op Radio 2 Antwerpen. "We hebben veertig tot vijftig procent meer abonnementen verkocht dan op hetzelfde moment vorig jaar. En deze week verwachten we nog een stijging," zegt Damen. Dat heeft alles te maken met de interessante prijzen. "Supporters betalen nu het tarief voor een abonnement in 1B. Gaan we met Beerschot effectief naar 1A, dan moeten ze niet bijbetalen. Het is plezant om te zien dat onze fans massaal intekenen."

Drama voor Belgisch voetbal

De Kielse Ratten zijn nog niet helemaal zeker van de promotie naar de eerste klasse A. KV Mechelen kan zijn degradatie namelijk nog tot vrijdag in beroep aanvechten bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). "Het was een gemengd weekend," gaat Walter Damen voort. "Voor Beerschot is dit positief nieuws maar voor het Belgisch voetbal en zeker voor de fans van KV Mechelen is dit een klein drama."  

Ploeg van 't Stad

Afhankelijk van de juridische procedures weten we uiterlijk 30 juni welke ploeg zal stijgen. Voor Walter Damen van Beerschot is dat een uitgemaakte zaak. "Matchfixing moet bestraft worden. Wij zijn in zes jaar tijd opgeklommen van eerste provinciale naar dit niveau. Dit is een mirakel. Ik denk ook niet dat Beerschot dit gestolen heeft. We hebben een prachtig seizoen gespeeld, inclusief de finalematchen in 1B," aldus Damen. Is het Kiel wel klaar voor een nieuwe derby met Antwerp? "Wij zijn de ploeg van 't stad. Daar moet je niet aan twijfelen."

Meest gelezen