Vier jaar cel voor man uit Bissegem die levenslang rijverbod blijft negeren

Een 48-jarige man uit Bissegem heeft gisteren van de politierechter nog maar eens een dubbel levenslang rijverbod én vier jaar effectieve gevangenisstraf gekregen. Hoewel hij in het verleden al zowat twintig keer veroordeeld werd voor sturen zonder rijbewijs, deed hij dat opnieuw op 2 januari van dit jaar. Hij veroorzaakte met de auto van zijn echtgenote een ongeval met blikschade. De man bleek bovendien dronken. 

Nauwelijks drie maanden voordien was hij nochtans al zwaar veroordeeld. Hij kreeg toen 3,5 jaar cel, een boete van 32.000 euro en vier keer een levenslang rijverbod. Ook die straf, de zoveelste in de rij, liet hem dus kennelijk koud. De verkeersrecidivist stuurde zijn kat naar de rechtbank. Zijn echtgenote daagde wel op. Zij werd gedagvaard omdat ze had toegelaten dat de man met haar auto reed.

Volgens de advocaat van de vrouw valt haar echter niks te verwijten. Ze zou toegestemd hebben om te vermijden dat ze het slachtoffer zou worden van intrafamiliaal geweld. De vrouw moet nu een boete van 8.000 euro betalen. Voor haar man loopt de rekening nog hoger op: hij kreeg 16.000 euro boete en moet dus vier jaar naar de cel.

Meest gelezen