Gezochte verdachte kan tweemaal ontsnappen aan politie na vuurgevecht

Een gezochte crimineel is zondagavond tot twee keer toe kunnen ontsnappen aan de politie. De man reed een politieagent omver, waarna zijn collega’s het vuur openden. De verdachte kon alsnog ontsnappen en is spoorloos. 

“Rond 20u30 zag een patrouille in de Vander Aastraat in Laken een man waarvoor een arrestatiebevel was uitgeschreven”, zegt Stephanie Lagasse van het Brusselse parket. “De verdachte is er toen in een wagen vandoor gegaan. Hij reed daarbij tegen een geparkeerd voertuig.” Een kwartier later merkte een team van de anti-agressiebrigade de verdachte op in Sint-Jans-Molenbeek. “Toen de politie hem wilde arresteren, is hij opnieuw gevlucht. Hij reed op het voetpad en reed een politieman omver. De politie heeft daarop vier keer geschoten op de wagen. Minstens één kogel raakte de voorruit.”

Ondanks de kogelregen slaagde de verdachte erin opnieuw te ontsnappen. Het voertuig werd later op de avond nog teruggevonden, maar van de gezochte man was geen spoor. “Het parket heeft een onderzoek geopend voor poging tot doodslag op de politieman en onderzoekt ook het gebruik van de vuurwapens door de politiemensen. Er werd ook een ballistische deskundige aangesteld en het labo van de federale politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek.”

De gewonde politieman werd verzorgd door een dokter, maar verkeert niet in levensgevaar. 

Meest gelezen