AFP or licensors

Grootste Nutella-fabriek ter wereld ligt voor zesde dag op rij stil

De grootste Nutella-fabriek ter wereld, gevestigd in het Normandische Villers-Ecalles, ligt voor de zesde dag op rij stil door een actie van werknemers die een hoger loon eisen. Dat is vernomen van vakbondsbronnen.

"Honderdzestig werknemers hebben sinds de nacht van maandag op dinsdag vorige week het werk neergelegd. Geen enkele vrachtwagen is sindsdien nog aan- of afgereden", zegt Fabrice Canchel van de vakbond FO, die benadrukt dat er een tekort begint te komen aan grondstoffen.

"De productie van Kinder Bueno ligt sinds dinsdag stil. Op de vier lijnen voor de fabricatie van Nutella, werkt er nog één aan 20 procent van de capaciteit", zegt hij.

De stakers eisen een loonsverhoging met 4,5 procent en een premie van 900 euro. De vakbonden hekelen ook een achteruitgang van de arbeidsvoorwaarden. De directie heeft in een interne mededeling te kennen gegeven dat "de blokkade van de site totaal illegaal is".

De fabriek van Villers-Ecalles produceert dagelijks 600.000 potten Nutella, of een kwart van de wereldwijde productie van de chocopasta. Er werken zowat 400 mensen.

Meest gelezen