Hulplijn voor mensen met pedofiele gevoelens krijgt 860 oproepen in twee jaar, nu ook bereikbaar via chat

"Stop it Now!", de hulplijn voor mensen met pedofiele gevoelens, heeft de afgelopen twee jaar 860 oproepen gehad. De organisatie zal in de toekomst ook hulp en ondersteuning via chat verschaffen. 

Stop it Now bereikte de voorbije twee jaar meer dan 860 mensen die zich zorgen maken over hun seksuele gevoelens of gedrag ten aanzien van minderjarigen of die van een naaste. Ongeveer de helft daarvan nam telefonisch contact op, de andere helft via e-mail.  Om de hulplijn nog laagdrempeliger te maken, zal voortaan ook hulp mogelijk zijn via chat.

Naast ondersteuning van mensen met pedofiele gevoelens heeft de organisatie zich ook ingezet voor mensen die dreigen een grens over te gaan of die al over die grens zijn gegaan maar hun gedrag willen aanpassen. Voor de mensen die misbruikbeelden van minderjargen downloaden, is er een zelfhulpmodule "Stoppen is mogelijk" ontwikkeld. 

Stop it Now! lanceert deze week een campagne op de Vlaamse televisie en op sociale media. Tijdens de avonduren zal er een TV-spot te zien zijn op de openbare omroep waarin een man worstelt met zijn gevoelens, zijn vrouw biedt hem steun en motiveert hem hulp te zoeken bij de hulplijn. 

Meest gelezen