iTunes wordt opgesplitst in 3 apps

iTunes, de online streaming- en muziekdienst van Apple, stopt in zijn huidige vorm. Er komen definitief drie losse apps: muziek, TV en podcast. Dat is aangekondigd op de ontwikkelaarsconferentie van Apple in Californië. 

iTunes was al aangepast voor iPhones en iPads, en dat gebeurt nu ook voor de Mac-computers. Er komt een aparte app voor video, muziek en podcasts. Daar waar Apple-klanten voor hun muziek, downloads, streams, podcasts enz. nog via één app (iTunes) konden gaan, worden dat er nu dus drie. Het synchroniseren van jouw apparaten kan voortaan via Finder. Finder is de verkenner van het macOS besturingssysteem om je bestanden te beheren. 

Apple past zich daarmee aan aan de veranderende digitale wereld. Het aanbod van video en streaming is de jongste jaren enorm geëvolueerd en gegroeid. De iTunes-software werd begin deze eeuw uitgerold om digitale muziek te kopen en te beheren via de iPod, wat later werd uitgebreid op andere platforms. Na de online muziekwinkel kwamen er ook films, tv-programma's, e-boeken en radiodiensten bij.

Voor de pro-gebruikers had Apple ook nog een verrassing in petto. Zo stelde het bedrijf een nieuwe krachtige Mac Pro aan het publiek voor samen met de Pro Display XDR, een scherm met 6K resolutie. Beide toestellen, voorzien van een stevig prijskaartje, zijn later dit jaar te koop.

De vernieuwingen werden aangekondigd op de Apple Worldwide Developers' Conference (WWDC) in San José, Californië.

Meest gelezen