Fusiegemeente Puurs-Sint-Amands heeft nieuw wapenschild

Fusiegemeente Puurs-Sint-Amands heeft een nieuw wapenschild. Het schild is ontworpen door striptekenaar Luc Morjaeu, die eerder al het wapenschild van Puurs had gemaakt. Hij maakte een ontwerp dat gebaseerd is op de geschiedkundige waarde van de originele wapenschilden van Puurs en Sint-Amands.

Geen gemeente zonder wapenschild. Voor het ontwerp richtte Puurs-Sint-Amands zich tot inwoner Luc Morjaeu. Hij is striptekenaar van Suske en Wiske en heeft 30 jaar geleden al het wapenschild van Puurs ontworpen.

Strenge eisen

Zo'n wapenschild moet aan strenge eisen voldoen. En voor dit ontwerp kreeg Luc nog eens extra richtlijnen. "Er moesten elementen van Puurs en Sint-Amands en van alle deelgemeenten in verwerkt worden. Het was niet gemakkelijk om zoveel elementen te ver­werken, maar uit­eindelijk zijn we erin geslaagd om een evenwichtig beeld te creëren. Bij­voorbeeld met de haan van Ruisbroek en de zwarte rozen van Oppuurs.”

Vroeger vond je het wapenschild terug op heel veel plekken, op straatnaamborden bijvoorbeeld, en zelfs op bestek. Nu is dat wat minder, maar het staat wel op alle officiële documenten. 

Meest gelezen