Telenet verhoogt tarieven op 4 augustus

Wie klant is bij Telenet, zal vanaf 4 augustus meer moeten betalen. De tarieven van de vaste, maandelijkse abonnementskosten van internet, digitale en analoge televisie, mobiele en vaste telefonie gaan met 1,87 procent omhoog, zo meldt het telecombedrijf. "Een verhoging in lijn met de inflatie", klinkt het.

Telenet wijst erop dat de kosten elk jaar stijgen. Niet alleen worden de lonen van de werknemers geïndexeerd, maar ook materialen en grondstoffen zoals energie worden duurder.

"We passen onze tarieven aan in lijn met de inflatie. We begrijpen dat deze boodschap nooit aangenaam is", stelt Telenet in een persbericht. "We blijven de klant uiteraard garanderen dat we verder onverminderd zijn producten zullen blijven verbeteren en aanpassen aan de manier waarop hij ze gebruikt."

Het bedrijf voegt nog toe dat niet alle prijzen veranderen. Zo zijn er geen aanpassingen aan de prijzen van onder meer de entertainment- en sportpakketten op televisie (Play, Play More, Play Sports, Play Sports Dagpas), de opties bij vaste telefonie, de installatie- en activatiekosten en de prijzen volgens verbruik. Ook het sociaal tarief verandert niet.

Alle Telenet-klanten krijgen de komende dagen een bericht over de nieuwe tarieven. In juli vorig jaar maakte Telenet ook een reeks producten duurder. Nadien volgde nog een prijsverhoging (en uitbreiding) van Play.

Bij concurrent Orange staat geen tariefverhoging op de agenda. Orange zal zich aan zijn belofte houden dat het geen tariefverhogingen zal doorvoeren in 2019, zegt woordvoerster Isabelle Vanden Eede. Proximus trok begin dit jaar de tarieven  op van verschillende producten, waaronder de populaire bundels Tuttimus en Familus.

Meest gelezen