De Nanda Devi is de op een na hoogste berg in India. Foto: Vedang Narain.

Vijf lichamen ontdekt op de plaats waar alpinisten verdwenen zijn op de Himalayatop Nanda Devi

In het noorden van India hebben piloten vijf lichamen zien liggen op de flank van de Nanda Devi, de op een na hoogste berg van het land. Daar wordt sinds midden mei gezocht naar acht vermiste bergbeklimmers. Door het slechte weer vorderen de reddingswerken echter niet.

Piloten van de Indiase luchtmacht hebben vijf lichamen zien liggen op de plaats waar al een week gezocht wordt naar acht vermiste bergbeklimmers. Het Indiase leger overlegt nu hoe de vijf lichamen geborgen kunnen worden, maar het weer in de Himalaya is erg slecht.

Wellicht maken de vijf deel uit van de groep van acht alpinisten die al enkele weken vermist zijn op de Nanda Devi. Het gaat om vier Britten, twee Amerikanen, een Australiër en een Indiër. Die hadden al lang moeten terug zijn van de beklimming. Zeker is dat er in de buurt een grote lawine is geweest. 

Een andere groep van vier Britse bergbeklimmers die wel levend gevonden werden, is intussen opgenomen in een ziekenhuis in de buurt. Zij zouden binnenkort ontslagen kunnen worden uit het ziekenhuis. 

De Nanda Devi ("godin van vreugde") is met 7.816 meter de op een na hoogste berg in India. De godin wordt door hindoes beschouwd als een vorm van Parvati, een van de belangrijkste godinnen en echtgenote van Shiva. De top van de berg is heilig voor hindoes en is daarom sinds 1983 gesloten voor bergbeklimmers. Omliggende pieken kunnen wel beklommen worden.

Meest gelezen