Vrouw kritiek na hevige brand in appartementsgebouw Blankenberge

In een appartement in Blankenberge is zondagavond een hevige brand ontstaan. Tijdens het blussen werd een bewusteloze bewoonster gevonden. Ze kon worden gereanimeerd. De andere bewoners werden geëvacueerd.

In Blankenberge is zondagavond brand ontstaan in flatgebouw ‘De Wandelaar’ langs de Koning Albertlaan. Tijdens het blussen werd een vrouw bewusteloos teruggevonden. Ter plekke werd ze gereanimeerd, maar haar toestand is zorgwekkend.

Vlammen onder controle

Het vuur ontstond op de vierde verdieping van het gebouw. Volgens de eerste vaststellingen is de brand begonnen in de slaapkamer. De brand zorgde voor een stevige rookontwikkeling en ook de vlammen sloegen uit het raam. Gelukkig waren de vlammen snel onder controle, waardoor er geen schade is aan aanliggende gebouwen.

Tijdelijke opvang

Alle andere bewoners werden geëvacueerd en naar het gebouw van het OCMW aan de overkant van de straat gebracht. Daar worden ze tijdelijk opgevangen. Philip Denoyette, commissaris: "Vermoedelijk mogen de andere bewoners snel terug naar huis."

Meest gelezen