Archiefbeeld ter illustratie: werkzoekenden bij het Brusselse agentschap Actiris.
ImageGlobe

Brusselse jeugdwerkloosheid zakt voor het eerst in bijna 30 jaar onder de 20 procent

In Brussel is de jeugdwerkloosheid voorbije maand voor het eerst in decennia onder de 20 procent gezakt. En ook in Vlaanderen is de jeugdwerkloosheid verder gedaald.

Nog 7.636 Brusselse jongeren onder de 25 hebben geen job, 19,9 procent van het totaal. Het is van 1990 geleden dat er zo weinig jonge werkzoekenden waren in het Brussels Gewest. Het is van 1990 geleden dat er zo weinig jonge werkzoekenden waren in het Brussels Gewest. 

Op zes jaar tijd is de jeugdwerkloosheid in Brussel met 44,6 procent gedaald. En ook de totale werkloosheid is in die periode gezakt, met 20 procent. Vandaag zit nog 15,3 procent van de Brusselse bevolking zonder job.

En ook in Vlaanderen gaat het trouwens nog altijd de goede richting uit met de werkloosheidscijfers, al vertraagt de daling wat. In mei zakte de werkloosheidsgraad verder naar een bijzonder lage 5,68 procent. Tegenover een jaar eerder zijn er nog eens 5,8 procent minder mensen zonder werk in Vlaanderen. 

De Vlaamse jeugdwerkloosheid is voorbije maand verder gedaald met 5,2 procent. Die ligt nu op 10,9 procent.

Meest gelezen