Videospeler inladen...

Carry Goossens wordt Kapitein Zeppos in nieuwe film: "Die iconische rol spelen, is droom die uitkomt"

Vandaag is bekendgemaakt dat Carry Goossens de rol zal spelen van Kapitein Zeppos in een nieuwe bioscoopfilm. De opnames van de film, gebaseerd op de legendarische jeugdreeks van de openbare omroep uit de jaren zestig, gaan volgend jaar van start. De gentleman-avonturier werd destijds gespeeld door Senne Rouffaer, die in 2006 overleed. "Het wordt een familiefilm voor een breed publiek", zegt Goossens over "zijn" Kapitein Zeppos. "In het personage van Zeppos moet de nodige lichtvoetige humor zitten, en dat is toch een beetje mijn specialiteit."

Carry Goossens kreeg al bijna twee jaar geleden de vraag van productiehuis Eyeworks of hij Kapitein Zeppos wilde vertolken in de film. Sindsdien werkt de acteur, grote fan van de reeks uit de jaren zestig, samen met de scenarist en regisseur Douglas Boswell om de rol mee vorm te geven. Vandaag werd de casting eindelijk ook bekendgemaakt.

"Het wordt een familiefilm voor een breed publiek", zegt Goossens. "We willen in het personage van Zeppos de nodige lichtvoetige humor steken, en dat is toch een beetje mijn specialiteit."

Op avontuur met de jonge generatie

"Ik ben van 1953, dus ik had de perfecte leeftijd om de gloriejaren van die jeugdreeks mee te maken. Ik was een fervente kijker", herinnert Carry Goossens zich. "Ik was een grote fan van Kapitein Zeppos omdat hij zo'n buitenbeentje was, veel avontuurlijker dan de andere mensen hier in Vlaanderen: hij reed op een paard, had altijd een zakmes bij zich, en had een auto die ook op het water kon varen."

Gaat die beroemde amfibiewagen, in moderne versie, ook in de film zitten? "Dat mag ik nog niet verklappen", grinnikt Goossens. "Wel dat het een vertelling wordt over een oudere en een nieuwe generatie. Zeppos is, net zoals ikzelf, een soort van digibeet: hij moet niks van de nieuwe technologieën weten. In de film leert hij dan een hoop jonge mensen kennen die wél van de digitale generatie zijn. Samen gaan ze op avontuur."

"Ik vind dit heel tof voor mezelf", glundert Goossens. "Dat ik die iconische rol op mijn eigen manier mag invullen, dat is toch wel een droom die uitkomt."

De opnames van de Kapitein Zeppos-film starten, als alles goed gaat, in mei van volgend jaar. In 2021 moet de film in de bioscopen uitkomen.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen