Daar is de "bromance" tussen Trudeau en Obama weer…

Eind vorige week zakte de voormalige VS-president Barack Obama af naar de Canadese hoofdstad Ottawa om er te speechen over de huidige politieke toestand waarin de wereld zich bevindt. Hij maakte van die gelegenheid gebruik om er af te spreken met premier Justin Trudeau, met wie hij tijdens zijn ambtsperiode een vriendschappelijke relatie uitgebouwd had. Hun vriendschap werd omschreven als een typisch voorbeeld van een "bromance", een hechte, niet-seksuele vriendschap tussen 2 mannen. De foto’s gingen in ieder geval afgelopen weekend, na de ontmoeting, opnieuw viraal.

Het was 3 jaar geleden dat Obama nog in Ottawa geweest was en hij maakte dus tijd voor een ontmoeting met Trudeau in de "Big Rig Brewery".

Manager Sophie Prescott: "Het was alleszins een verrassend telefoontje toen het bureau van de eerste minister ons belde met de mededeling dat de volgende dag Trudeau en een speciale gast een bezoekje zouden brengen. We hebben op de dag van het bezoek geen andere bezoekers toegelaten, zodat beiden de nodige privacy zouden hebben."

"Maar eigenlijk was het niet meer dan 2 kerels die wat bijgepraat hebben met een glas bier in de hand. Je zag dat het 2 vrienden waren die probeerden om de verloren tijd in te halen. Ze hebben ongeveer een uur met elkaar gepraat. Het was duidelijk dat ze erg blij waren elkaar nog eens terug te zien."

"Ik denk dat ze het vooral plezant vonden samen in zo’n ongedwongen sfeer van een pint bier te genieten. Ze genoten er duidelijk van om even gewone mannen te zijn."

Van de "bromance" tussen beiden werd voor het eerst gewag gemaakt in maart 2016, toen premier Trudeau een officieel bezoek bracht aan de VS, met volgende foto’s tot gevolg die op sociale media reacties uitlokten als "Keek er maar iemand zo naar mij":

Meest gelezen