Haatboodschappen verspreid in Sint-Amandsberg bij Gent

In Sint-Amandsberg bij Gent heeft een buurtbewoner twee haatboodschappen tegen Joden opgemerkt. Het stadsbestuur reageert verontwaardigd en heeft de nodige stappen ondernomen.

Op een fietspad in de buurt van Freinetschool Het Tandwiel in Sint-Amandsberg werden twee haatdragende boodschappen aangebracht met graffiti. "Jood" en "Heil H" staat er geschreven. Een buurtbewoner merkte dat op en gaf het door aan het stadsbestuur van Gent.

PV voor aanzetten tot haat

Burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD): "Als stad tillen we daar heel zwaar aan. Ik tolereer dit niet. De politie zal de nodige vaststellingen doen en een proces verbaal opstellen voor het aanzetten tot haat." 

Als het politieonderzoek iets oplevert, is het aan het parket om een sanctie op te leggen. De diensten van de stad zullen de opschriften zo snel mogelijk verwijderen.

kasto80

Meest gelezen