Jongeman helpt bejaarden ontsnappen uit brandend gebouw in Hasselt

Het heeft gisteren gebrand in een appartementsgebouw in Kuringen, Hasselt, en nog voor de brandweer ter plaatse kwam, snelde buurtbewoner Ishak Lamsaiah ter hulp om hen uit het gebouw te leiden.

"Ik was voor het ramadanfeest onderweg naar de kapper", vertelt Ishak Lamsaiah. "En onderweg zag ik dat het brandde in een appartement op de 2e verdieping van een gebouw. Er was veel rook en vuur. In het gebouw wonen alleen bejaarden en die waren helemaal in de war en wisten precies niet wat ze moesten doen."

"Ik heb geholpen om hen te evacueren. Ik ben ook elk appartement gaan bekijken om te controleren of er nog iemand was. Ik heb ook zitten blussen met een brandblusser. Maar toen voelde ik me duizelig worden door de rook en ben ik naar buiten gegaan."

Reddende engel

"Toen de brandweer aankwam, hebben ze mij gefeliciteerd", vertelt Ishak trots. "Ze noemde me "redder in nood" en "reddende engel" maar ik heb gewoon mijn plicht als goede moslim gedaan. De brandweer was er nog niet, dus was het op zijn minst mijn plicht om te helpen met evacueren en om iets te doen voor de maatschappij."

Job als brandweerman?

"Of ik zelf brandweerman zou willen worden? Dat zou misschien wel leuk zijn", gaat Ishak verder. "Als ze mij een vacature aanbieden, dat zou wel tof zijn maar ik denk dat ik daar toch nog veel opleiding nodig heb", besluit Ishak lachend.

Meest gelezen