Parket Limburg wil buurtinformatie­netwerken betrekken bij drugsmeldpunt

In de strijd tegen drugsproducenten vraagt het parket nu ook hulp aan de buurtinformatienetwerken in Limburg. Op 18 juni organiseert het parket daarom samen met de provincie een informatie-avond.

Sinds midden april bestaat er in Limburg een drugsmeldpunt. Burgers die iets verdachts opmerken dat zou kunnen wijzen op de aanwezigheid van een drugslab of een cannabisplantage kunnen dat daar anoniem melden. Tot nu liepen er meer dan 40 tips binnen bij het meldpunt. "En die hebben al in een aantal gevallen tot resultaat geleid", zegt Bruno Coppin van het Limburgse parket.

Meldpunt nog bekender maken

Het parket wil nu dus ook de buurtinformatienetwerken inschakelen. Limburg telt er zo'n 15. Op 18 juni krijgen die beheerders in het provinciehuis te horen wat er precies wordt verwacht, waarop de netwerken moeten letten en waar ze met hun informatie terecht kunnen. 

Meest gelezen