Videospeler inladen...

Thrillerauteur Karin Slaughter lanceert haar nieuwe boek in de politiekazerne van Etterbeek

De federale politie heeft in Etterbeek een bijzondere gaste ontvangen: de Amerikaanse misdaadauteur Karin Slaughter, ook wel eens "the queen of crime" genoemd. Die had de politiekazerne uitgekozen om haar nieuwste boek voor te stellen. Slaughter heeft al meer dan 35 miljoen boeken verkocht in 36 landen. Bijzonder is dat haar nieuwe thriller "Last widow" nu eerst als "Laatste weduwe" in het Nederlands verschijnt, pas later volgt de Engelse editie.

Karin Slaughter stelde haar jongste misdaadroman "Laatste weduwe" voor in de politiekazerne van Etterbeek bij Brussel, als gaste van de federale politie. Als hondenliefhebber was ze erg geïnteresseerd in de politiehonden, maar ze merkte ook op dat de politiegebouwen er hier helemaal anders uitzien dan in haar thuisland, waar ze volgens haar  eerder lijken op een gevangenis.

Het is stilaan een traditie: de Nederlandse uitgever van de Amerikaanse misdaadauteur Karin Slaughter zorgt ervoor dat elk nieuw boek van haar eerst in het Nederlands verschijnt, nog voor de Engelse release. Dat heeft te maken met de "Maand van het spannende boek", een promotiecampagne die altijd een tijdje voor de grote vakantie valt.

Maar volgens Slaughter heeft het ook te maken met de heimelijkheid en de nieuwsgierigheid van het Nederlandstalige publiek: "De Nederlanders, niet de Vlamingen natuurlijk" voegt ze daar met een knipoog aan toe. 

Bekijk hier het verslag uit het tv-journaal over het bezoek van Karin Slaughter: 

Videospeler inladen...

Een van de thema's in haar nieuwe misdaadroman is erg actueel in de States: de opkomst van groepen die uitgaan van white supremacy  (de overtuiging dat blanken superieur zijn) en de vrees voor immigratie. Daarover zei Karin Slaughter nog het volgende:

Videospeler inladen...

Het verhaal van "Laatste weduwe" speelt zich af in de zomer van 2019, in de directe toekomst dus, en het gaat over terreur. Slaughter bleek goed op de hoogte van de aanslagen in ons land op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation Maalbeek, nu drie jaar geleden. Reporter Kirsten Sokol vroeg haar hoe ze tegen het fenomeen van de terreuraanslagen aankijkt:

Videospeler inladen...

Meest gelezen