Nancy en Dieter in "Thuis".
© VRT - 2019

"Thuis" krijgt een nieuwe generiek, nieuw lied is van de hand van Miguel Wiels en Niels Destadsbader

De populaire fictieserie "Thuis" op Eén werkt aan een gloednieuwe generiek met nieuwe titelsong. Die generiek zal vanaf maandag 2 september - wanneer het 25e seizoen start - te zien en te horen zijn. Het nummer is van de hand van het duo Miguel Wiels en Niels Destadsbader. Wie het liedje inzingt, moet nog beslist worden.

Miguel Wiels, bekend van onder meer de hits van K3 en Samson & Gert,  is alvast enthousiast: "Met het schrijven van de generiek voor "Thuis" kan ik toch opnieuw iets afvinken van mijn bucketlist. Niels en ik waren meteen gewonnen voor deze opdracht en het duurde eigenlijk niet zo lang voor we inspiratie voor tekst en muziek vonden."

Niels Destadsbader, die vorig jaar de Radio 2 Zomerhit wegkaapte met "Verover mij" en het Sportpaleis twee keer uitverkocht, twijfelde ook geen seconde. "Als de mensen van "Thuis" je vragen om de begingeneriek te schrijven dan twijfel je niet. De soap is toch een brok Vlaamse tv-geschiedenis en nog steeds populair bij jong en oud. Mijn opa zaliger was grote fan, hij zou dit de max gevonden hebben", vertelt Destadsbader over zijn motivatie.

Miguel Wiels en Niels Destadsbader zijn boezemvrienden en werken ook nauw samen. Als het duo Niels & Wiels treden ze op en samen bedachten ze de West-Vlaamse tekst voor het internationale "Sofia" van Alvaro Soler dat uiteindelijk de Vlaamse hit "Skwon meiske" werd. 

Bekijk hieronder een van de versies van de generiek (en de titelsong "Je bent thuis") die momenteel loopt:

Videospeler inladen...

Meest gelezen