Videospeler inladen...

Allemaal Amerikaan: oog in oog met Aaron Kennedy

Elke week laat onze Amerikacorrespondent Björn Soenens een gewone Amerikaan aan het woord. Dit is het verhaal van Aaron Kennedy, 22 jaar, uit Astoria, Queens.

Hij is 22 jaar, en komt uit Astoria in Queens, New York. Maak kennis met Aaron Kennedy.

Aaron valt meteen op in het straatbeeld. Hij wil dan ook ooit beroemd worden. Hij studeert muziek en hoopt dat hij ooit een bekende popster zal zijn. Makkelijk zal het voor deze jonge zwarte Amerikaan niet worden: hij noemt zichzelf te zachtmoedig en te schuchter. Hij klust bij in een horecazaak, een Dallas BBQ. Daar leert hij meer praten met mensen, om zijn verlegenheid te overwinnen. 

Nieuwe Bruno Mars

Aaron spiegelt zich aan Bruno Mars of Barry White. Zo wil hij worden. Of zoals Mariah Carey. Ooit zag hij er doorsnee uit, gewoontjes, zonder veel persoonlijkheid. Maar met de hulp van een stylist en langer haar ziet hij er nu ook uit als een popster-in-wording.  Met een hip Afrokapsel.

Als ik hem vraag een liedje te zingen, durft hij zijn eigen songs nog niet te brengen. Dan maar een streepje zoetgevooisde Elvis: “Can’t help falling in love with you”. Oog in oog met de verlegen Aaron Kennedy.

Allemaal Amerikaan

VS-correspondent Björn Soenens reist op zijn reportagereizen kriskras door Amerika en komt veel gewone Amerikanen tegen. Ieder heeft zijn verhaal en onze man tekent die graag op. In de loop der weken en maanden zullen de korte videoverhalen van al die Amerikanen een soort staalkaart vormen van de Verenigde Staten, een doorsnee van de diversiteit. Een soort State of the Union.

Hoe staat het land ervoor? Wat denken de gewone Amerikanen zelf? Waar dromen Amerikanen van? Wat hopen ze? Waar zijn ze bang voor? Hoe kijken ze naar hun eigen leven? In korte videogetuigenissen vertellen ordinary Americans – terwijl ze recht in de camera kijken - wie ze zijn, waar ze vandaan komen, en wat ze verwachten van hun leven.

Meest gelezen