App laat u te weten komen welke restaurants gratis kraantjeswater aanbieden

De vereniging voor gratis kraantjeswater in Belgische restaurants (free tap water in Belgian restaurants) meldt dat ze een gratis applicatie klaar hebben die u helpt om makkelijk een restaurant in de buurt te vinden dat gratis kraantjeswater aanbiedt. "Het doel van deze app is eigenlijk om zichzelf te vernietigen," voegen ze eraan toe. 

De app-versie is klaar voor zowel Android als Apple, melden de makers in een mededeling. Ze willen het "Belgen en toeristen makkelijker maken om op een duurzame manier door het land te navigeren".  

Er zijn nu al een 400 tal plaatsen in heel België die gratis leidingwater aanbieden. Het is de bedoeling dat gebruikers zelf nieuwe plaatsen toevoegen. Het doel is daarbij om aan 20.000 restaurants uit te komen, meer kan de app niet aan. "We zouden blij zijn als de app om deze reden zou crashen", aldus nog de makers. "Het doel van de app is eigenlijk om zichzelf te vernietigen." Restaurants kunnen aankondigen dat ze gratis leidingwater aanbieden door een milieuvriendelijke raamsticker. 'Gratis leidingwater voor restaurants' heeft er al 200 verstuurd.  

We zouden graag het getal van 20.000 bereiken, en zouden blij zijn als de app om deze reden zou crashen

De uitvinders wijzen nog op enkele potentiële voordelen: klanten zouden sneller geneigd zijn een fooi te geven (of hun fooi te verhogen) als ze gratis leidingwater kregen. Een grote meerderheid van de klanten zou ook gratis kraanwater verkiezen boven gratis brood. Los daarvan, is het drinken van kraantjeswater (ook thuis) goed voor het milieu en het klimaat: er komt minder CO2 in de lucht wegens minder transport, en er is in het geval van plastic flessen minder afval. 

U kunt de app installeren door via de Google Play Store of de Apple Store te zoeken op "free tap water Belgium". 

Free Tap Water in Belgian Restaurants

Meest gelezen