Busbouwer Van Hool pakt uit met uitvaartbus

Busbouwer Van Hool uit Koningshooikt bij Lier heeft samen met een Nederlands touringcarbedrijf een uitvaartbus ontwikkeld en gebouwd. Daarbij staat de kist tussen de familieleden. "We zijn ervan overtuigd dat ook de Belgische uitvaartsector interesse zal hebben", klinkt het bij Van Hool.

Zo'n uitvaarttouringcar wordt door nabestaanden dan gebruikt om samen met de kist naar de mis of begraafplaats te rijden. "Maar je kan er nog verder in gaan", zegt Dirk Snauwaert van Van Hool. "Zo kunnen de nabestaanden ook naar verschillende plekken vervoerd worden die van belang waren voor de overledenen. Daarnaast kunnen ze naar muziek luisteren en kunnen er foto's en filmpjes op de beeldschermen afgespeeld worden.

Er is plek voor de overledene en 26 nabestaanden. Zij kunnen in meerdere zitjes met tafels, en een rondzit achterin, plaatsnemen. Geblindeerde ramen waarborgen de privacy van de passagiers. Er is ook een verlengde en verzwaarde lift en een bredere middendeur om uitvaartvervoer professioneel te kunnen verzorgen.

"Meer en meer vraag naar"

"Onze touringcars werden al ingezet bij uitvaarten”, legt directeur Monique Beuk van Koninklijke Beuk uit. “Vanuit de opkomende vraag of de overledene ook aan boord mocht, hebben wij het initiatief genomen om samen met Van Hool een uitvaarttouringcar te ontwikkelen.”

Bij Van Hool zijn er rotsvast van overtuigd dat ook de Belgische uitvaartsector interesse zal hebben.

Meest gelezen