Concertgangers sporen voor halve prijs naar Vorst Nationaal

Om Vorst Nationaal vlotter bereikbaar te maken, gaat de evenementenzaal een samenwerking aan met spoormaatschappij NMBS. Vanaf september kunnen bezoekers het "Bravo!"-ticket kopen, waarmee ze voor de helft van de prijs heen en terug de trein kunnen nemen naar Vorst Nationaal. 

Het "Bravo!"-ticket is beschikbaar voor alle evenementen die vanaf september worden georganiseerd in Vorst Nationaal en is geldig tussen elk vertrekstation in België en de stations Vorst-Oost of Brussel-Zuid. Bezoekers kunnen het vanaf 31 dagen op voorhand kopen aan de hand van de NMBS-code op het concertticket.

De meeste evenementen eindigen tussen 22.00 en 22.30 uur, dus kan men vlot met de laatste treinen naar huis

Coralie Berael, venue manager van Vorst Nationaal

"De meeste evenementen in Vorst Nationaal eindigen tussen 22.00 en 22.30 uur", zegt Coralie Berael, venue manager van Vorst Nationaal. "Men kan dus nog vlot met de laatste treinen naar huis." De terugreis met het "Bravo!"-ticket mag echter ook de dag nadien worden gemaakt.

70 tot 80 procent van het publiek van Vorst Nationaal komt in aanmerking om de trein te nemen, maar slecht 5,5 procent doet het

Marc Huybrechts, marketingdirecteur bij NMBS

In 2015 nam gemiddeld slechts 5,5 procent van de concertgangers de trein naar Vorst Nationaal. Al zit het treingebruik in de lift. Volgens Marc Huybrechts, marketingdirecteur bij NMBS, komt 70 tot 80 procent van het publiek van Vorst Nationaal in aanmerking om de trein te nemen. "Nu zou slechts 5,5 procent de trein nemen, maar wij willen 10 tot 20 procent met dit ticket bereiken." De samenwerking met Vorst Nationaal past in het maatschappelijk engagement van de NMBS, zegt hij. "We voorzien al jaren speciale tickets voor bijvoorbeeld festivals en ook voor de AB (concertzaal in het centrum 

Meest gelezen