Videospeler inladen...

E313 weer volledig vrij na ongeval met gastankwagen in Geel-Oost

De E313 is ter hoogte van Geel-Oost in beide richtingen weer volledig vrij. De autosnelweg was een groot deel van de dag afgesloten na een ongeval met een lpg-tankwagen afgelopen nacht. De tank was lekgeslagen, maar intussen is de tankwagen weggetakeld en het ontploffingsgevaar geweken.        

Om 16 uur is de E313 in Geel-Oost weer vrijgemaakt in de richting van Antwerpen. Er werden ter hoogte van het ongeval schermen geplaatst om kijkfiles te vermijden tijdens de avondspits. Wat later werd ook een van de twee rijstroken richting Hasselt opengesteld. Het wegdek van de andere rijstrook moest nog worden hersteld, maar intussen is ook die rijstrook opnieuw open.

Het ontploffingsgevaar is ook helemaal geweken want de lekgeslagen tankwagen is leeggepompt en weggetakeld. Dat ging uiteindelijk een stuk vlotter dan aanvankelijk werd gedacht.

De buurtbewoners die vanmorgen hun huizen moesten verlaten, zijn intussen ook onder begeleiding van de brandweer naar huis kunnen terugkeren.

Hond vermist

In de vrachtwagen met lpg zaten ook 4 honden. De brandweer heeft vannacht 2 honden gered en eentje deze ochtend. Een vierde hond is nog vermist.

Marnik Aerts

De tankwagen was vannacht lekgeslagen bij een kop-staartaanrijding tussen drie vrachtwagens en de tankwagen. Dat gebeurde even voor 1 uur bij Geel-Oost, richting Limburg, in de staart van een file. Er stond nog een file, omdat er wat verder, bij Ham, bomen op de weg lagen ten gevolge van het stormweer.

Eén chauffeur kon zijn vrachtwagen op eigen kracht verlaten en bleef ongedeerd. De chauffeur van de tankwagen zat gekneld. De brandweer moest bijzonder voorzichtig te werk gaan vanwege het lekkende gas. In de eerste plaats werd daarom een watergordijn aangelegd rond de tank, om het ontploffingsgevaar in te perken. Na bijna 2 uur kon de vrouw uiteindelijk bevrijd worden en naar het ziekenhuis gebracht worden.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Jan Gerits: "Snelweg richting Hasselt pas net voor 19 uur vrijgegeven"

Videospeler inladen...