Franse gerecht laat verkrachtingszaak tegen acteur Gérard Depardieu vallen

Het Franse Openbaar Ministerie laat een klacht tegen de Franse acteur Gérard Depardieu wegens verkrachting vallen. Er is te weinig bewijs gevonden om hem te vervolgen.

Het Franse gerecht had in augustus vorig jaar een onderzoek geopend naar de Franse acteur. Een 22-jarige actrice had toen een klacht ingediend wegens verkrachting en seksuele agressie.

De feiten zouden zich hebben voorgedaan op 6 en 13 augustus vorig jaar in het huis van de acteur in Parijs. De jonge actrice werkte toen met hem samen en volgde ook les bij hem. Depardieu zelf heeft de aantijgingen altijd met klem ontkend. Het Franse Openbaar Ministerie laat de zaak nu vallen wegens onvoldoende bewijs.

Gérard Depardieu was vooral in de jaren 70 en 80 een van de grote sterren van de Franse cinema. Hij speelde hoofdrollen in films als "Le dernier métro", "Novecento", "Tous les matins du monde" en "Cyrano de Bergérac".

Meest gelezen