Hallucinante beelden van een vrouw die oversteekt aan gesloten spoorwegovergang

De treinsporen oversteken wanneer de slagbomen dicht zijn en het licht op rood staat is not done.  Spoorwegbeheerder Infrabel pompt elk jaar een smak geld in campagnes om mensen duidelijk te maken dat spoorlopen of de sporen oversteken, ook langs een overweg, echt niet oke is. Wat een dame vandaag langs de lijn Brussel-Gent probeerde gaat nog een stap verder.

Langs de drukke spoorlijn Brussel - Gent wordt gewerkt, tussen de stations van Schellebelle en Aalst zijn er ook werken aan een van de spoorwegoverwegen. Een dame probeerde vandaag rond 11 uur met haar wagen langs de wegversperring te rijden en zo de sporen over te geraken, maar ze kwam vast te zitten, zoals in onderstaand filmpje is te zien:

Videospeler inladen...

Gelukkig werd het incident tijdig opgemerkt door personeelsleden van Infrabel en werd het treinverkeer stilgelegd. Daardoor kon een aanrijding tussen een trein en de wagen van de dame worden vermeden. Het treinverkeer lag uiteindelijk een half uur stil.

Bij Infrabel zelf kunnen ze niet lachen met de zaak, zegt woordvoerder Thomas Baeken: "De overweg was afgesloten voor werken. De vrouw verzet de wegafsluiting en probeert over te steken. We vragen respect voor de gesloten slagboom en de rode lichten. Dit gaat zelfs verder, hier wordt zelfs de wegversperring niet meer gerespecteerd. We gaan nu een klacht indienen tegen de vrouw."

Het treinverkeer is een half uur stilgelegd. We gaan nu een klacht indienen tegen de vrouw.

Thomas Baeken, Woordvoerder Infrabel

Ondanks campagnes blijft het een probleem

Ondanks campagnes zoals "Jeroom Slagboom" blijft het zich houden aan de regels rond een overweg een heikel punt, vertelt Thomas Baeken van Infrabel: "Uit onze statistieken blijkt dat we om de week een ongeval hebben aan een overweg en maandelijks een dodelijk slachtoffer door het niet respecteren van verkeersregels aan overwegen in België.”

Meest gelezen