West-Vlaanderen: Water net niet binnen in Zillebeke, ondergelopen kelders en afgewaaide takken

In de Westhoek moest de brandweer door het onweer tientallen keren uitrukken. In Zillebeke-Dorp steeg het water tot net onder de dorpels.

Donderslagen waren gisteravond overal in de provincie te horen maar de onweersbuien waren zeer lokaal. Op sommige plaatsen viel er nauwelijks een druppel, terwijl in andere straten er 31 liter per vierkante meter viel. Het hevigst waren de onweersbuien in de Westhoek. In de Ieperse deelgemeente Zillebeke zagen enkele bewoners van Zillebeke-Dorp het water even voor 19 uur stijgen tot net onder hun dorpels. "Maar voorlopig hebben we geen water in onze woningen", klonk het bij bewoners, die het waterpeil in de straat met argusogen opvolgden. Het ondergelopen stukje weg is het laagste punt van Zillebeke en dus overstromingsgevoelig. Er zijn ook werken bezig om overstromingen te voorkomen.

Interventies

Naast meldingen van wateroverlast in kelders en op de rijweg door verstopte rioolputjes kreeg de brandweer oproepen voor afgewaaide takken. Er waren ook enkele meldingen van blikseminslagen, maar zonder brand. De brandweer moest tientallen keren ter plaatse komen, telkens ook zonder veel erg.

Videospeler inladen...

Meest gelezen