Iene Bocken van de Stedelijke Basisschool in Dilsen-Stokkem is boekenjuf van het jaar

Iene Bocken is vanmiddag in Deurne uitgeroepen tot Beste Boekenjuf 2019. Iene is leerkracht aan de Stedelijke Basisschool 1 in Dilsen-Stokkem. Ze probeert haar leerlingen vooral leesplezier bij te brengen, zegt ze zelf.

In totaal waren er zeventig leerkrachten voorgedragen voor de prijs door ouders, leerlingen en collega's. Een eerste selectie leverde zes scholen op en die kregen allemaal een werkbezoek waarin ze hun aanpak konden tonen en uitleggen. De jury koos uiteindelijk voor Iene Bocken. Haar geheim : " Ik probeer de kinderen warm te maken voor boeken die ik zelf leuk vind. Ik zorg er ook voor dat er veel boeken in de klas zijn en daar probeer ik dan leuke opdrachten rond te maken". Alles valt of staat dus met leesplezier. En of er dan geen kinderen zijn die niet graag lezen? " Die zijn er zeker maar ik probeer ze toch die liefde voor het lezen bij te brengen en tegen van het einde van het schooljaar zie ik toch iedereen een boekje vastnemen".

100 boeken

Boeken zullen er vanaf morgen nog meer zijn in de klas van Iene. Ze kreeg als nieuwe Beste Boekenjuf een pakket met 100 leuke boeken mee naar Dilsen-Stokkem.  

 

).
 

Meest gelezen