"Ik wilde één keer in uniform op tv komen, maar dat draaide anders uit"

Geen bombastische dans-act met veel toeters en bellen, geen muzikaal intermezzo met hoge en nog hogere noten, geen opvallende goocheltruc die alleen maar twijfel zaait. Nee, afgelopen zondag kroonde een oorlogsveteraan van 89 zich tot winnaar van het 13e seizoen van "Britain’s got talent". Colin Thackery, die nog in de jaren 50 in de Koreaanse oorlog vocht, verwarmde in uniform dan ook menig hart met zijn liedjes, die hij onder meer opdroeg aan zijn overleden vrouw.

In onder meer het tv-programma "This morning" en op nieuwswebsite The Sun mocht de oorlogsveteraan dan ook uitgebreid zijn verhaal doen, wat hem uiteindelijk 250.000 pond (282.000 euro) opleverde en een optreden voor de Britse koninklijke familie, later dit jaar.

Colin Thackery: "Op een gegeven moment zei een vriend me: "Wordt het niet eens tijd te doen wat je altijd al hebt willen doen? Jij was het die altijd zei dat je moest blijven zingen, ook als je ouder wordt, want anders verlies je je stemgeluid. Jij moet aan "Britain’s got talent" deelnemen!” Ik vond het idee belachelijk, maar ben uiteindelijk de uitdaging toch aangegaan."

Die uitdaging leidde tot volgende optredens in de talentenshow:

"Ik kon het niet geloven, toen ik mijn naam als winnaar hoorde afroepen. Mijn doel was om één keer op televisie te komen, in de kledij die ik droeg. Maar het bleef maar duren. Het is een van de weinige keren geweest dat ik met mijn mond vol tanden stond."

"Met een deel van het gewonnen prijzengeld ga ik met mijn familie op vakantie en hoop ik de kleinkinderen een financieel duwtje in de rug te geven. Ik zal ook een som doneren aan het Royal Hospital Chelsea, waar men een nieuw activiteitencentrum wil uitbouwen. Na het overlijden van mijn vrouw verblijf ik daar in het rusthuis."

"Voor mezelf ga ik weinig geld houden, omdat ik alles heb waarvan ik kan dromen. Nee, geld spenderen aan een sportieve auto zal je mij niet zien doen."

 "Ik beschouw mezelf absoluut niet als een droomprins, maar door dit succes krijg ik toch meer aandacht van vrouwen. Iets wat ik absoluut niet jammer vind."

 "Ik wil alvast van dit moment, zolang ik kan, genieten."

Meest gelezen