Videospeler inladen...

Man die parcours Aalst Carnaval opreed krijgt voorwaardelijke celstraf van 18 maanden

De man van 51 die in maart het parcours van Aalst Carnaval opreed met z'n wagen, en omstaanders bedreigde met een baseballknuppel, is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden.  Dat heeft de rechtbank van Dendermonde beslist. De man reed door wegversperringen en werd uiteindelijk overmeesterd door de politie. 

Tijdens de editie van Aalst Carnaval begin maart van dit jaar, zorgde een man voor opschudding toen hij met zijn wagen het parcours opreed. Daarna begon hij ook met een baseballknuppel te zwaaien, waarmee hij omstaanders bedreigde. De man werd uiteindelijk overmeesterd door twee politieagenten in burger die toevallig in de buurt waren.

De rechtbank in Dendermonde heeft de man van 51 nu veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden, voor onder meer kwaadwillige belemmering van het verkeer en weerspannigheid. Op het proces excuseerde de man zich voor de feiten. Hij zegt dat hij door het lint ging wegens persoonlijke problemen.

De man is geen onbekende voor het gerecht. Zijn strafblad telt zeven pagina's aan veroordelingen. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen