Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

België raadt niet-essentiële reizen naar Sri Lanka niet langer af, "maar risico op aanslagen blijft"

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Sri Lanka opnieuw aangepast. Niet-essentiële reizen worden niet langer afgeraden. Buitenlandse Zaken waarschuwt wel voor "vervolgaanslagen".

Buitenlandse Zaken had het reisadvies voor Sri Lanka eind april aangescherpt na de aanslagen daar op kerken en hotels op paaszondag. Daarbij vielen meer dan 253 doden. Een lokale extremistisch-islamitische groepering wordt verantwoordelijk geacht voor de aanslagen.

Het reisadvies naar het Zuid-Aziatische eiland is nu weer versoepeld, zo vernam onze redactie. Niet-essentiële reizen worden niet langer afgeraden. Buitenlandse Zaken waarschuwt wel voor mogelijke "vervolgaanslagen". "Het risico op terroristische aanslagen of intercommunautaire spanningen is niet weg", laat het ministerie weten, "maar is volgens onze inschattigen lager dan voorheen".

Twee maanden na de aanslagen is de noodtoestand wel nog altijd van kracht in Sri Lanka. Er zijn ook nog regelmatig incidenten waarbij de moslimgemeenschap geviseerd wordt. 

Bekijk hieronder de reportage uit "Het journaal."

Videospeler inladen...

Meest gelezen